BrandMe Media

Webapplicatie & native iOS en Android apps

Dit is een voorbeeld van een klantquote over dit project. Waarbij we het kort en bondig houden zodat mensen het snel kunnen lezen. En we kunnen zo de stijling van dit element testen.

De wensen

  • Een (web) applicatie voor zowel iOS, Android en de verschillende browser omgevingen;
  • Een informatieve website in de look & feel van de BrandMe app;
  • Optie tot inloggen voor de gebruikers, inclusief strikte veiligheid en privacy waarborging;
  • Een CMS met verschillende rollen en functionaliteit om gegevens te exporteren;
  • De mogelijkheid om in-app te communiceren met de gebruikers;
  • API-koppelingen met de sociale media kanalen Facebook, Twitter en Instagram.

Het idee

BrandMe is een dienst waarmee sporters, merken en overkoepelende bonden middels een app hun waarde, of die van hun sporters op social media kunnen concretiseren en verantwoorden. Middels een speciaal daarvoor opgesteld algoritme per social media kanaal wordt een berekening gemaakt en uiteindelijk doorvertaald naar een waarde in Euro's. De gebruikers moeten in een overzichtelijk app de verschillende social media kanalen kunnen koppelen en de belangrijkste gegevens kunnen aflezen. Naast de app moet er overkoepelende website komen waar algemene informatie te vinden is over de dienst en de verschillende mogelijkheden.

De oplossing

Brandme media website door Online AgencyBrandme app door Online Agency

De centrale spin in het web is een Drupal 7 installatie waar alle gegevens van de social media kanelen binnenkomen en vervolgens worden ontsloten naar de verschillende applicaties. In de app kunnen de gebruikers hun account koppelen met Facebook, Twitter en Instagram. Via API’s worden de benodigde gegevens vervolgens binnengehaald en opgeslagen in het Drupal 7 systeem. Middels de door ons geprogrammeerde algoritmes worden er vervolgens waardes aan de verschillende social media kanalen toegekend en weergegeven in de app. Deze berekeningen houden onder meer rekening met variabelen zoals het aantal volgers, het aantal berichten en het bereik van de influencers.

In het CMS zijn verschillende rollen gedefinieerd waarbij een selectie van de data overkoepelend kan worden bekeken en beheerd. Tevens biedt het systeem de mogelijkheid om notificaties te kunnen doorsturen naar de gebruikers van de native apps. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om persoonlijke tips te geven of om andere berichten te sturen. Door middel van de export functie kunnen de gegevens lokaal gedownload worden om vervolgens in andere applicaties te worden bewerkt of verrijkt.

De Apple app voor telefoons met iOS en de Google app voor telefoons met Android bieden de influencers een native app ervaring. Voor gebruikers met een andere telefoon of die geen gebruik van een native app willen maken is er een webapplicatie ontwikkeld die zorgt voor dezelfde look & feel en mogelijkheden.

Naast de apps is er ook een overkoepelende website gemaakt op basis van het Drupal 7 CMS. Deze website biedt algemene informatie over de diensten en apps van BrandMe.