Elsevier

Pharma Solutions Platform met 300+ websites

Dit is een voorbeeld van een klantquote over dit project. Waarbij we het kort en bondig houden zodat mensen het snel kunnen lezen. En we kunnen zo de stijling van dit element testen.

De wensen

  • Een veilig en duurzaam Content Management Systeem als basis voor 300+ websites;
  • De optie tot het automatisch importeren van artikelen uit het Elsevier Warehouse;
  • De mogelijkheid tot inloggen voor zowel Content Managers als voor bezoekers;
  • Mogelijkheden voor het aanpassen van de look & feel per website;
  • Meer dan 50 custom modules, die relevant zijn voor farmaceutische websites;
  • Het kunnen creëren van multilingual websites in verband met het internationale karakter.

Het idee

Het ontwikkelen van een platform, dat draait op het Drupal Content Management Systeem, waarmee snel nieuwe websites uitgerold kunnen worden. Deze websites zijn standaard voorzien van een geselecteerde set aan algemene modules en daarnaast functionaliteiten die specifiek voor Elsevier zijn ontwikkeld.

Alle websites moeten eenvoudig te upgraden zijn in het geval er nieuwe functionaliteiten bijkomen of als er beveiligingsupdates uitgebracht worden. Daarnaast moet de styling van elke site aangepast kunnen worden en moet het content management proces efficiënt worden ingericht.

De oplossing

Lungcancer Resource Center Online Agency & ElsevierQuality of Life Resource center Online Agency & Elsevier

Het resultaat is een Drupal platform waarbij binnen no-time via de Aegir management tool nieuwe websites kunnen worden uitgerold. Per site kan vervolgens een selectie van modules aangezet worden en kan de look & feel door middel van theme settings worden ingesteld. Via de Aegir tool worden de sites tevens centraal voorzien van updates, zodat alle sites altijd op de meest recente versie van het platform draaien. De hosting omgeving bij Amazon AWS, het platform en de individuele websites zijn optimaal beveiligd.

Online Agency verzorgt tevens het content management van het merendeel van de websites namens Elsevier. De werkzaamheden variëren van het plaatsen van nieuwe articles en events tot het volledig custom stylen van een website. Een team van content managers zit paraat voor nieuwe verzoeken en de meeste aanvragen worden binnen een werkdag afgehandeld. Hierbij wordt tevens rekening gehouden met zoekmachineoptimalisatie en het meten van het gebruik van de site via onder andere Google Analytics en Google Tag Manager.

Inmiddels draaien er meer dan 300 websites op het platform en wij zijn trots dat we voor ondere andere Frankrijk, Spanje, Duitsland, Polen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, verschillende landen in Azië en Latijns Amerika het content management mogen uitvoeren.